Krämig lammtartar
Recept
05.03.2024
- 150 g rökt lammstek, skivad eller i bit
- 1 liten rödlök
- 2 kvistar rosmarin
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 200 g creme frâiche
- En nypa socker
- Svartpeppar
Till servering
Valfritt bröd
1 morot
Rosmarin
Frysta tranbär
Skär det rökta lammet i små tärningar. Finhacka rödlöken och bladen av rosmarinen. Blanda lamm, rödlök, rosmarin, vinäger, creme frâicheoch kryddorna. Låt gärna fyllningen stå och dra sig några timmar innan servering.
Strimla jättetunna strimlor av morot, sätt i isvatten ca 10 minuter så blir morotstrimlorna isigt krispiga.
Använd ett bröd du gillar, till exempel rågknappar eller limpa. Stansa ut eller bryt passliga ca 3x3 cm:s bitar, klicka ut lammröran, ungefär 1 msk per brödbit. Dekorera gärna med frysta tranbär, färsk rosmarin och morotsstrimlor.