Lihankäsittely alkaa kuin riista on kaadettu. Teurastuksessa työskentele rauhallisesti ja määrätietoisesti. Huuhtelemalla veitsen usein, vältät parhaiten karvojen tarttumisen lihapintaan ja ruho pysyy puuhtaana. Leikkaa lihasta vertymät.
Putsaamalla liha hyvin saadaan paras savustustulos!
Hirvenlihaa leikatessa poista tarkasti jänteet ja kalvot lihasta.
Peuran ja kauriin voimme savustaa luuttomana tai luullisena valintasi mukaan. Mikäli sinulla on useita pieniä lihanpaloja, voimme tehdä niistä rullan. Lihapalojen tulee olla vähintään 4x4cm, että suolaus onnistuu hyvin.
Kauriin ja peuran lihaa ei tarvitse raakakypsyttää riiputtamalla ennen savustusta!
Emme savusta pelkästään riistaa. Savustamme myös lammasta, nautaa ja sikaa.
Kun liha tuodaan meille savustettavaksi sen pitää olla tuoretta tai sulatettu.
Liha ei saa olla jäinen.
Huomioi tämä kun sulatat lihaa!
Sulatatpa lihan keittiötasolla tai jääkaapissa, poista sen päällä mahdollisesti oleva muovi. Asettele liha siten, että neste pääsee valumaan pois lihan pinnalta.
Kun sulatat lihan kylmässä vedessä, voit antaa sen olla muovissa tai halutessasi poistaa muovin. Varmista että vettä on paljon suhteessa lihan määrään.